― 11 Nisan 2023
ÇLİ Müdürlüğü Arıcılık Eğitimi Sertifika ve Arıkovanı Teslim Töreni İşletme Müdürümüz Fatih SARICA’nın ev sahipliğinde Genel Müdürümüz Dr. Hasan Hüseyin ERDOĞAN, Genel Müdür Yardımcılarımız Mustafa Mert AYAZ ve Ayhan KANDEMİR ile Çan ilçe Tarım ve Orman Müdürü Belma Türe, ÇÖMÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Harun Baytekin, köy muhtarları ve davetlilerin katılımlarıyla gerçekleşti.
Genel Müdürümüz Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan , Genel Müdür Yardımcılarımız Mustafa Mert AYAZ ve Ayhan KANDEMİR, toplamda 5 köyü kapsayan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projemiz “Yöre Köyleri Arıcılık Faaliyetleri ve Organik Lavanta Balı Üretimi Destekleme Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında İşletme Müdürlüğümüze ziyarette bulundular. Daha önce arıcılık konusunda eğitim verilen yöre halkı ve muhtarlarla tören ve ardından iftar yemeğinde buluştular. Törende Çan Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile eğitim verilen ve sertifika almaya hak kazanan köy sakinlerine sertifikaları takdim edildi. Aynı zamanda Arıkovanı dağıtımı da yapılarak projenin materyal teslim aşaması tamamlanmış oldu.
AÇILIŞ KONUŞMASI
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projemizin açılış konuşmasını yapan İşletme Müdürümüz Fatih SARICA projenin önemine vurgu yapıp ”… sürdürülebilir kalkınma için doğal kaynaklardan çevreye sorumlu-duyarlı olarak yararlanmak zorundayız” ifadesinden sonra “Sizleri ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti belirtir ve hepinizi saygı ve muhabbetle selamlarım. Hoş geldiniz.” diyerek sözü Genel Müdürümüz Dr. Hasan Hüseyin ERDOĞAN’a bıraktı.
İşletme Müdürlüğümüzde aynı bölgede daha önce üretimini tamamlamış eski maden sahalarını yeşillendirme projesine imza atan Genel Müdürümüz konuşmasında, “Paris İklim Anlaşması sonrasında karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik projeler geliştirdik. Kurum olarak her zaman çevreyi koruma bilinciyle “önce insan” diyerek, kaynaklarımızı en doğru ve verimli şekilde kullanarak madencilik yapmayı ilke edindik” sözlerine yer verdi.
MADENLERİMİZ DE BİZE EMANET ÇEVREMİZ DE!
TKİ olarak yapılan rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili “Nitekim, dekapaj ve üretim faaliyetleri nedeniyle bozulan doğal yapının korunması için arazi iyileştirme ve yeniden düzenleme çalışmaları yaptık. Bu anlayışla 11 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Madenlerimiz de bize emanet, çevremiz de! Bu bizim gelecek nesillere olan gönül borcumuzdur” ifadelerinde bulundu.
ÜRETİMİ TAMAMLANAN MADEN SAHALARINDAKİ 300 DEKAR ALANA TOPLAM 800 BİN ADET LAVANTA DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Dr. Erdoğan, “Çan İşletmemizde de üretimi tamamlanan maden sahalarındaki 300 dekar alana toplam 800 bin adet lavanta fidesi dikimi gerçekleştirdik. Böylece, ülkemizde ihtiyacı yüksek oranda ithalat yoluyla karşılanan ve piyasa değeri yüksek olan tıbbi-aromatik lavanta süs bitkisi ve ürünleri üreterek ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefledik” şeklinde projenin nihai hedefleriyle ilgili bilgiler de verdi.
Tören sonrasında katılımcılar ve aileleri ile birlikte iftar yemeği programı gerçekleştirildi.